Postup přípravy receptu Srnčí na červeném víně:
Omyté srnčí maso potřeme solí a prošpikujeme nudličkami slaniny. Pak ho vložíme do pekáče na rozpálené máslo, obložíme očištěnou, drobně nakrájenou cibulí a ostatní zeleninou. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, tymián a citrónovou kůru, podlijeme vodou, přidáme masox a v troubě pečeme pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. Vypečenou šťávu propasírujeme přes hustý cedník a zahustíme moukou. Promícháme, necháme trochu povařit a zalijeme vínem, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Vložíme zpět prohřát naporcované maso a srnčí na červeném víně můžeme podávat. Srnčí na červeném víně je nejvhodnější s houskovými nebo bramborovými knedlíky.