Odleželé srnčí maso prošpikujeme slaninou. Na sádle osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu a na jemno usekanou cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zakapeme lžičkou octa, zalijeme vývarem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rajský protlak, nakrájená rajčata a koření. Připravené srnčí přidáme do zeleninové směsi a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka. Měkké maso vajmeme a šťávu zahustíme tmavou jíškou ze 2 lžic másla a 2 lžic mouky. Přidáme 1 lžičku rybízové zavařeniny, povaříme a procedíme. Do hotové omáčky přidáme sklenku červeného vína. Podáváme s houskovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.
Fotky receptu Srnčí na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!