Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Srnčí pečeně ve smetanové omáčce:
800 g srnčí kýty bez kostí (nebo 1 kg srnčího hřbetu)
| 40 g slaniny
| 30 g tuku
| 1,5 dl kysané smetany
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce rybízové marmelády (brusinkové)
| dle chuti: citrónová šťáva
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| dle chuti: jalovec
Postup přípravy receptu Srnčí pečeně ve smetanové omáčce:
Srnčí maso dobře odblaníme, opláchneme, po vláknech protkneme klínky slaniny, osolíme a opepříme. Dáme do kastrolu na rozehřátý olej a tuk, přidáme rozdrcený jalovec, podlijeme vodou a dusíme v troubě (170 °C) pod pokličkou. Při dušení občas přelijeme šťávou a podlijeme horkou vodou. Ke konci pokličku sundáme a maso dopečeme doměkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně, osolíme, opepříme, okyselíme a povaříme. Nakonec vmícháme marmeládu a omáčku necháme přejít varem. Omáčku procedíme na maso a dobře prohřejeme.
Fotky receptu Srnčí pečeně ve smetanové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!