Použité suroviny receptu Srnčí směs s kysaným zelím:
dle chuti: koření nové
| 1 ks mrkev
| dle chuti: pepř mletý a sůl
| 200 g cibule
| dle potřeby: olej olivový
| 400 ml pivo
| dle chuti: česnek
| 800 g plec srnčí
| 100 g klobása
| 200 g zelí kysané
| dle potřeby: mouka hladká
| 50 g slanina
Postup přípravy receptu Srnčí směs s kysaným zelím:
Ve veliké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, česnekem a novým kořením. Do směsi smícháme kousky srnčího masa a v chladničce necháme marinovat několik hodin nebo přes noc. Troubu rozehřejeme na 160 stupňů. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Marinádu schováme, maso otřeme do sucha. Ve velikém kastrolu rozpálíme olej a slaninu a maso na něm 5 minut opékáme. Přidáme cibuli a mrkev a opékáme ještě pár minut. Potom vmícháme mouku, přilijeme zbytek piva a marinádu a ochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání uvedeme do varu. Kastrol odstavíme, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Pečeme hodinu, pak vmícháme oškrábané brambory a klobásu. Pečeme asi půl hodiny až maso a brambory změknou. Maso se zeleninou pokryjeme zelím a necháme v troubě chvíli zapéct, potom podáváme.
Fotky receptu Srnčí směs s kysaným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!