Postup přípravy receptu Srnčí závitek:
Plátky srnčího masa naklepeme, osolíme, opepříme, rozetřeme špetku skořice a plníme dílky oloupané syrové brambory, papriky, klobásky a přidáme švestku. Plátky s náplní srolujeme a spíchneme párátkem, nebo omotáme nití. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme závitky, ze všech stran je orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí, nebo pečeme v troubě. Během dušení podle potřeby mícháme a podléváme.
Asi za 40 minut, když už jsou závitky měkké je vyjmeme a vypečenou šťávu zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme asi 500 ml vody, provaříme za stálého míchání asi 15 minut.
Srnčí závitek zbavíme párátek nebo nitě a na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s knedlíky.