Použité suroviny receptu Staročeská syrovátková polévka:
1 l čerstvé syrovátky
| 40 g másla
| 10 g hr. mouky
| 2 žloutky
| sůl
| kmín
| dle potřeby ocet
| cukr
Postup přípravy receptu Staročeská syrovátková polévka:
Polovinu syrovátky s trochou kmínu necháme vařit asi pět minut. V druhé nádobě rozpustíme máslo, přidáme mouku a přilijeme ¼ l studené syrovátky. Tuto směs mícháme na ohni tak vydatně, že vytvoříme tuhý hladký krém. Nádobu vezmeme z ohně, nalijeme do ní zbytek studené syrovátky a rozkvedláme v ní žloutek. To vše přelijeme do první nádoby a necháme za stálého míchání krátce přejít varem. Ochutíme octem a cukrem a osmažené žemlové kostky vložíme těsně před podáváním.
Fotky receptu Staročeská syrovátková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!