50 g másla
| 2 vejce
| 180 g práškového cukru
| 280 g hladké mouky
| strouhaná kůra z 1 pomeranče
| 30 g mletých mandlí
| 20 g mletých oříšků
| 1/2 sáčku prášku do pečiva
| 2 kuličky mletého nebo tlučeného koriandru
| 3 nažky anýzu
| 3 nažky fenyklu
| 1 hřebíček
| špetka mleté skořice
Postup přípravy receptu Staročeský marcipán :
Máslo utřeme do pěny a za stálého míchání přidáme vejce, cukr, kůru, koření, mandle a ořechy. Přesuneme na pomoučený vál a spojíme s moukou. Těsto necháme aspoň 3 hodiny v chladu odpočinout. Pak je tence vyválíme, vykrajujeme tvary, zdobíme mandličkami nebo oříšky a pečeme na vymaštěném plechu v mírně vyhřáté troubě 40 minut do tmavozlaté barvy.
Fotky receptu Staročeský marcipán :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!