Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 24.06. 2025
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Staročeský marcipán

fotka Staročeský marcipán
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Staročeský marcipán :

50 g másla  | 2 vejce  | 180 g práškového cukru  | 280 g hladké mouky  |  strouhaná kůra z 1 pomeranče  | 30 g mletých mandlí  | 20 g mletých oříšků  | 1/2 sáčku prášku do pečiva  | 2 kuličky mletého nebo tlučeného koriandru  | 3 nažky anýzu  | 3 nažky fenyklu  | 1 hřebíček  | špetka mleté skořice

Postup přípravy receptu Staročeský marcipán :

Máslo utřeme do pěny a za stálého míchání přidáme vejce, cukr, kůru, koření, mandle a ořechy. Přesuneme na pomoučený vál a spojíme s moukou. Těsto necháme aspoň 3 hodiny v chladu odpočinout. Pak je tence vyválíme, vykrajujeme tvary, zdobíme mandličkami nebo oříšky a pečeme na vymaštěném plechu v mírně vyhřáté troubě 40 minut do tmavozlaté barvy.


Fotky receptu Staročeský marcipán :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Staročeský marcipán
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !