Použité suroviny receptu Šťavnatý koláč z lineckého a vanilkových rohlíčků:
NA KORPUS
| 300 g zbylého lineckého pečiva (i slepovaného) a vanilkových rohlíčků
| 200 g másla, rozpuštěného
| NA KRÉM
| 200 g pomerančové dužiny bez bílých blanek
| 100 g krupicového cukru
| 3 žloutky
| 50 ml smetany
| 1 lžička solamylu
| 1 pečlivě omytý pomeranč
Postup přípravy receptu Šťavnatý koláč z lineckého a vanilkových rohlíčků:
1. Cukroví rozdrťte válečkem nebo rozmixujte. Spojte s rozpuštěným máslem a směs vymačkejte do koláčové formy včetně okrajů. Dejte do chladničky ztuhnout.
2. Troubu předehřejte na 225 stupňů. Pomerančovou dužinu svařte s cukrem. Vmíchejte žloutky a smetanu, poprašte solamylem a promíchejte. Vlijte do připraveného korpusu. Vložte do trouby a deset minut zapékejte, pak snižte teplotu na 175 stupňů a ještě zhruba pětadvacet minut dopékejte, aby byl krém na povrchu pevný (uvnitř má zůstat vláčný). Těsně před dopečením koláč ozdobte co nejtenčími plátky pomeranče, zbavenými peciček.
Fotky receptu Šťavnatý koláč z lineckého a vanilkových rohlíčků:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!