Postup přípravy receptu Šťavnatý tříbarevný koláč:
Uděláme kvásek. Do větší mísy dáme mouku,uprostřed vyhloubíme jamku a nalijeme do ní mléko s nakynutým kváskem. Rozpustíme máslo a přilijeme k mouce, přidáme cukr, sůl, vejce. Hnětačem zpracujeme všechny suroviny do tužšího, ale pružného těsta. Mísu překryjeme utěrkou a necháme kynout 20 minut. Do mísy dáme tvaroh, přidáme cukr a vejce, metličkami šleháme tak dlouho, až je tvarohový krém úplně hladký, bez žmolečků. Makovou náplň připravíme podle návodu. Pokud máme marmeládu příliš hustou rozředíme ji lžící rumu. Nakynuté těsto potřeme tvarohovou náplní, na ni lžící dáváme kousky máku a marmelády. Celý koláč necháme ještě kynout dalších 20 minut. Sypání: Do mísy dáme máslo, mouku, cukr a mléko. Rukama vymícháme sypkou hmotu. Sypáním rovnoměrně posypeme koláč a dáme péci na 25 minut.