4 steaky, každý o hmotnosti 170-200 g
| 25 g másla
| 2 šalotky, nakrájené najemno
| 300 ml červeného vína
| 2-3 snítky čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
| 2 lžíce rybízové zavařeniny
| 1 lžíci hrubozrné hořčice
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Steak na červeném víně:
1. Opepřete steaky. Rozpalte velkou, silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte je 2–3 minuty bez obracení. Pak je mírně osolte, obraťte a stejným způsobem opečte z druhé strany. Vyjměte z pánve a udržujte v teple.
2. Snižte plamen a do pánve přidejte máslo a šalotky. Po dvou minutách, až cibulka změkne, přilijte červené víno a přidejte tymián. Do omáčky vmíchejte zavařeninu a hořčici, podle chuti osolte a opepřete. Pak už do ní jen vložte steaky a vše prohřejte.
Fotky receptu Steak na červeném víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!