Nejprve si odkostíme, opláchneme a zlehka naklepeme plátky vepřové krkovičky. Maso posypeme kořením na steak a zakapeme olivovým olejem. Asi hodinu necháme maso v chladu uležet.
Oškrábeme si nové brambory a chvíli je necháme namočené ve studené vodě. Pak vodu slijeme, dolijeme čerstvou a dáme brambory vařit. V době varu přidáme kmín a sůl. Pokud k bramborám dáme trochu másla, nebude nám voda přetékat.
Spolu s počátkem přípravy brambor si dobře nahřejeme vyšší pánev na úpravu steaků. Na rozpálenou pánev vložíme naložené plátky masa a opečeme. Po otočení masa pánev přikryjeme poklicí a necháme na kamnech dopékat. V přikryté pánvi tak bude maso připraveno zároveň s bramborami.
Při servírování brambor a masa zatím do výpeku na pánev přidáme máslo, přilijeme mléko a promícháme. Vznikne tak výborná omáčka, kterou nakonec podléváme zčásti brambory i maso na talíři.
Steak s novým bramborem doplníme čerstvou zeleninou a různými dresinky.
Fotky receptu Steak s novým bramborem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!