Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Steak s omáčkou pizzaiola:
4 po 300g a síle cca 20 cm steaky z jihoamerické svíčkové
| 2 lžíce olivového oleje
| omáčka:
| 250 g zralých rajčat
| 2 - 3 velké stroužky česneku
| 2 lžíce extra panenského olivového oleje
| špetka sušeného organa nebo majoránky
| 6 velkých bazalkových lístků
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Steak s omáčkou pizzaiola:
Připravíme si omáčku. Pokud máme čerstvá rajčata, nahrubo je nasekáme. Dáme je na pánev spolu s česnekem a orgánem nebo majoránkou a ochutíme solí a pepřem. Pomalu vaříme asi 10 minut. Když směs sejmeme s ohně přidáme nakrájené bazalkové listy.
Rozpálíme pánev s těžkým dnem. Obě stany steaku potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Položíme maso na střed pánve a zmírníme plamen na střední. Opékáme 3 minuty po každé straně – tak získáme skvělý krvavý steak. Středně propečený bude celkově za 8 minut a propečený za 10 minut. Položíme steaky na ohřáté talíře a necháme je tak 3 minuty stát. Potom maso rozkrojíme napůl a podáváme spolu s vypečenou šťávou a lahodnou italskou omáčkou.
Fotky receptu Steak s omáčkou pizzaiola:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!