4 plátky ze svíčkové o tloušťce asi 1 cm
| 4 lžíce másla
| 4 lžíce oleje
| 3 ks cibule
| 1/3 šálku sladšího červeného vína
| 1/4 šálku vody
| 1 lžíce sekané zelené petrželky
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Steaky na víně:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. V pánvi ji potom na oleji za častého míchání smažíme asi 5 minut a děrovanou lžící ji z pánve vyjmeme. Ve stejné pánvi pak prudce opékáme naklepané plátky masa - po každé straně 2-3 minuty. Přidáme lžíci másla, sůl, pepř, víno, vodu, nasekanou zelenou petrželku a osmaženou cibuli. Společně vaříme ještě 4 minuty. V polovině této poslední tepelné úpravy steaky na víně obrátíme a pokrm podáváme horký.
Fotky receptu Steaky na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!