2 kukuřice
| 500 g červeného zelí
| sůl, bílý pepř
| 800 g jehněčího
| 10 plátků prorostlé uzené slaniny
| 2 lžíce oleje
| 1 stroužek česneku
| 4 plátky ananasu
| 1 čili paprička
Postup přípravy receptu Steaky s kukuřicí:
Očistíme a opereme kukuřici a zelí. Kukuřici povaříme asi 25 minut v osolené vodě. Nakrájené zelí povaříme cca 15 minut rovněž v osolené vodě. Kukuřici pak nakrájíme na dvoucentimetrové kousky.
Mezitím opereme a osušíme maso, které nařežeme na plátky (silné asi 3 cm). Plátky jemně naklepeme plochou stranou nože, osolíme je a opepříme. Potom každý ovineme slaninou.
Na pánvi rozehřejeme olej a steaky v něm opékáme ze všech stran asi 8 minut. Hotové vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Ananas rozkrájíme na kousky. Papričku podélně rozkrojíme, odstraníme jadérka, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Ve výpeku na pánvi pak krátce podusíme. Přidáme kukuřici, zelí a ananas a vše dusíme 5 minut. Nakonec přidáme jehněčí steaky, zakryjeme vše pokličkou a při mírné teplotě dusíme 5 minut. Jako příloha se hodí bageta.
Fotky receptu Steaky s kukuřicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!