Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Stehýnka s petrželkou a česnekem:
1 lžíci olivového oleje
| 4 lžíce másla
| 12-16 spodních kuřecích stehen, tzv. paliček
| 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané
| 3 stroužky česneku, jemně nasekané nebo nadrcené
| 1 lžíci citronové šťávy
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Stehýnka s petrželkou a česnekem:
1. Velkou silnostěnnou pánev nebo kastrol postavte na střední plamen a rozehřejte. Dejte na ni olej a polovinu másla. Paličky dobře osolte a opepřete. Jakmile tuk začne pěnit, vkládejte na něj maso a ze všech stran ho opečte do zlatohněda.
2. Nádobu přikryjte pokličkou, plamen snižte a maso dvacet až pětadvacet minut pomalu propékejte a duste. Pravidelně ho obracejte. Pak přidejte zbylé máslo, česnek, petrželku i citronovou šťávu, sejměte z ohně a nechte jídlo chvíli stát, aby se chutě a vůně náležitě promísily.
Fotky receptu Stehýnka s petrželkou a česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!