Vložil: | Sadriela |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Štěpánská omeleta:
vanilkový cukr
| marmeláda
| mouka na vysypání
| máslo na vymazání
| 6 ks vejce
| 100 g cukr
| 120 g polohrubá mouka
| 1 ks citron
Postup přípravy receptu Štěpánská omeleta:
Žloutky vyšleháme s cukrem, do těsta použijeme 1/3 cukru a čerstvě nastrouhanou citronovou kůru - asi 2 lžičky.
Z bílků ušleháme sníh, ke kterému postupně přidáme zbylý cukr a lehce jej vmícháme ke žloutkům.
Připravenou hmotu nalijeme na vymaštěnou a vysypanou pánev. Když nemáme pánev, kterou lze použít do trouby, můžeme použít dortovou formu.
Štěpánskou omeletu pečeme v troubě dozlatova.
Vychladlou omeletu potřeme marmeládou a přehneme na polovinu. Ozdobíme ovocem a posypeme vanilkovým cukrem.
Fotky receptu Štěpánská omeleta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!