Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.12. 2025
Dnes má svátek Dagmar
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Štičí pudink

fotka Štičí pudink
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Štičí pudink:

600 g očistěné štiky  | 100 g žampiónů  | 40 g hladké mouky  | 40 g másla  | 1,5 dl mléka  | 1 dl smetany  | 3 ks vajec  | 1 ks citrónu  | 2 lžíce hrášku  | dle chuti: muškátový květ  | dle potřeby: strouhanka  | dle chuti: sůl  | dle potřeby: máslo na vymaštění formy

Postup přípravy receptu Štičí pudink:

Ze štiky stáhneme kůži, odstraníme kosti a maso na jemno umeleme. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme v hustý bešamel. Vmícháme do něj mleté štičí maso, žloutky, muškátový květ, sůl a smetanu. Nakonec přidáme hrášek, žampióny nakrájené na kostičky, citrónovou šťávu, tuhý sníh z bílků a vše lehce promícháme. Těsto vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané pudinkové formy plníme ji jen do tří čtvrtin), přiklopíme vymaštěnou pokličkou a vaříme ve vodní lázni 50 minut. Pudinkovou formu z vodní lázně vyndáme, necháme ji 5 minut stát, potom otevřeme a pudink rozkrojíme na porce.



Fotky receptu Štičí pudink:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Štičí pudink
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !