600 g mořská štika
| 1 ks cirtón
| koření na ryby
| 2 lžíce olej
| 2 lžíce máslo
| 1 ks cibule
| 200 g čerstvé houby
| 100 g tvrdý sýr
Postup přípravy receptu Štika na houbách:
Jednotlivé porce štiky pokapeme citrónovou šťávou a ze všech stran posypeme kořením na ryby. Dáme do chladna odležet asi na 15 minut. Na rozehřátém oleji ryby z obou stran opečeme dozlatova, vyndáme a udržujeme teplé. Ve výpeku rozpustíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidáme houby, lžíci kořenící směsi a dusíme 10 minut. Ryby dáme zpět na pánev, přidáme plátky tvrdého sýra a krátce prohřejeme, až se sýr začne pomalu rozpouštěť. Hotové ryby podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Štika na houbách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!