Postup přípravy receptu Štika (okoun) na paprice:
Ryby pokrájíme na stejně velké kousky, osolíme a poklademe vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. V kastrůlku rozpustíme máslo a necháme drobně nakrájenou cibulku zesklovatět. Odebereme z plotny, posypeme červenou paprikou, promícháme a ihned přilijeme 1 l vody. Vložíme rybí hlavy a kosti, pokrájenou zelenou papriku, rajčata, osolíme a necháme 20 - 30 minut povařit. Pak vyjmeme rybí kosti, zavaříme smetanu smíchanou s moukou, povaříme a poté přilijeme smetanu. Po několika minutách varu odebereme kyselou z plotny a propasírujeme na rybí filety. Pod pokličkou při mírné teplotě dusíme, maso se nesmí rozvařit. Pomocí lžíce vyjmeme opatrně ryby z omáčky a položíme je na talíř. Přelijeme omáčkou, podle chuti ozdobíme zelenou paprikou a plátky rajčat a podáváme s vařenými bramborami s máslem nebo noky upravenými ve zvláštní servírovací misce.