Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Štika v pikantní omáčce:
600 g štika
| 60 g máslo
| 1 ks cibule
| 2 lžíce hladká mouka
| 1 ks česnek - stroužek
| 1 lžíce kečup
| 100 ml červené víno
| 1 lžička koňak
| 100 ml voda
| sůl, pepř, nové koření
| citrónová šťáva
Postup přípravy receptu Štika v pikantní omáčce:
Očištěnou, vykuchanou štiku omyjeme a osušíme. Nakrájíme na porce, osolím a na rozpáleném másle opečeme do měkka. Opečenou rybu vyjmeme a do výpeku dáme osmažit nadrobno nasekanou cibuli, přimícháme mouku a uděláme světlou jíšku.
Přidáme do ní rozetřený česnek, kečup, víno, koňak, mletý černý pepř a mleté nové koření, truchu vody a povaříme. Potom šťávu propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme a dochutíme citrónovou šťávou.
Štiku rozdělíme na talíře a polijeme hustou pikantní omáčkou. Štika v pikantní omáčce se podává s různě upravenými brambory nebo rýží.
Fotky receptu Štika v pikantní omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!