Postup přípravy receptu Stočené čokoládové placičky:
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dva plechy vyložte pečícím papírem nebo silikonovou podložkou. Mandle nasypte na plech s vyšším okrajem a upražte je v troubě do světlezlaté barvy; trvá to asi 10 minut. Přesuňte na čistou pracovní plochu, a dokud jsou ještě teplé, rozdrťte je přejížděním válečku. Nechte úplně vychladnout, pak v misce promíchejte s kakaem.
V Kastrůlku smíchejte mléko, cukr, kukuřičný sirup, máslo a sůl. Za občasného promíchání uveďte do varu a krátce povařte. Přidejte směs mandlí s kakaem, promíchejte a přesuňte do misky, aby směs trochu vychladla.
Sázejte vrchovaté lžičky asi 10 cm od sebe na připravené plechy a pečte (v polovině plechy vyměňte a otočte čelem vzad) asi 10 minut, až začnou placičky vonět a ve středu se objeví pevné bublinky. Mějte po dřuce dřevěné válečky nebo kartonovou středovou roli od alobalu. Placičky stahujte špachtlí a hned je stočte okolo válečku. Nechte je na něm vychladnout, aby udržely tvar. Pokud nechcete stáčet, rovnou z plechu dávejte na mřížku k vychladnutí.
Ve vzduchotěsné krabici mezi vrstvami papíru vydrží při pokojové teplotě tři dny, v chladu týden.