Postup přípravy receptu Strážovský kopec:
Nejprve si připravíme z 1kg brambor klasické bramborákové těsto a dáme si ho stranou.
Nakrájíme na jemno cibuli, kterou osmahneme na tuku dorůžova. Potom přidáme vepřové maso nakrájené na kostky. Posypeme dle chuti vegetou, kořením na čínu a dusíme do poloměkka. Občas promícháme, aby se maso nepřipálilo.
Mezitím si usmažíme 4 bramboráky.
Až je maso poloměkké, tak přidáme nakrájenou papriku, rajčata a žampiony a dále dusíme. Když je všechno měkké, dochutíme sójovou omáčkou, případně osolíme. Nachystáme si 4 talíře, na každý dáme 1 bramborák, masovou směs si rozdělíme na 4 porce a na polovinu bramboráku navršíme masovou směs a druhou polovinou přehneme. Strážovský kopec takto podáváme.