Postup přípravy receptu Středomořská rybí polévka:
V tomto receptu používáme bouquet garni, což je směs bylinek v sítku. V tomto případě jde o petrželku, tymián, bobkový list, řapíkový celer.
Ryby zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na kousky. V hrnci se silným dnem rozehřejme olej, přidáme fenykl a opékáme ho za častého míchání asi 5 minut. Přidáme šalotky a česnek a opékáme je 5 minut.
Vmícháme ryby, rajčata, bouquet garni (bylinky), šafrán a rybí vývar. Hrnec částečně přikryjeme pokličkou a směs zvolna vaříme za občasného míchání dalších 30 minut, dokud se rajčata nerozpadnou. Podle potřeby sbíráme naběračkou s otvory pěnu, která se tvoří na povrchu.
Z polévky odstraníme bouquet garni. Polévku rozmixujeme a propasírujeme do mísy. Polévku vrátíme do hrnce, prohřejeme ji, osolíme a opepříme. Můžeme vmíchat trochu pastisu.
Jako přílohu receptu pak použijeme jednu bagetu nakrájenou na plátky, které lehce opečeme. Dále nastrouhaný sýr gruyére.