Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Stroganoff:
4 steaky, každý o hmotnosti 170-200 g
| 2 cibule, narkájené na kolečka
| 40 g žampionů nakrájených na plátky
| 1 lžičku mleté papriky
| 2 lžíce rostlinného oleje
| 300 ml vývaru
| 300 ml zakysané smetany
| 2 hrsti sekané zelené petrželky
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Stroganoff:
1. Cibuli osmahněte na másle ve velké pánvi. Vmíchejte česnek i žampiony a smažte na vyšším plameni, až houby začnou zlátnout. Přisypte papriku a po půl minutě směs přemístěte do mísy.
2. Do téže pánve vlijte rostlinný olej, a když je rozpálený, opečte na něm plátky roštěné, 2–3 minuty po každé straně (pokud se tam nevejdou všechny najednou, opečte je postupně). Vyjměte a udržujte v teple.
3. Do pánve vraťte houby, zalijte vývarem a nechte prudčeji vyvařit, až zbude jen třetina původního množství. Odstavte a přimíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte posypané petrželkou; jako přílohu doporučujeme široké nudle nebo rýži.
Fotky receptu Stroganoff:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!