1 a 3/8 l vody
| trochu soli
| 12 dkg zeleniny
| 4 dkg másla
| 5 a 1/2 dkg mouky
| 2 ks vejce
| 1/2 dkg hub
| 1/8 l mléka
| trochu pepře
| hrst zelené petrželky
Postup přípravy receptu Strouhanková polévka:
V osolené vodě povaříme na nudličky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, petržel, pórek a spařenou kapustu). Z másla a mouky si připravíme světložlutou jíšku, přidáme do ní vajíčka a usmažíme tak vaječnou drobenku. Poté zalijeme vaječnou jíškovou drobenku zeleninovou polévkou a vše dobře povaříme. Před podáváním polévku okořeníme drceným pepřem zelenou sekanou petrželkou. Do strouhankové polévky můžeme přidat i čerstvé dušené hříbky nebo suché v mléce povařené houby.
Fotky receptu Strouhanková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!