Postup přípravy receptu Studená avokádová polévka s tequilou:
Vymačkáme šťávu z citronů. Vybereme dužinu avokád a spolu s citronovou šťávou a s kuřecím vývarem umixujeme na jemný krém.
Přelijeme do mísy, neměla by býti kovová, přidáme zakysanou smetanu, tequilu a podle chuti pálivou salsu. Vše dobře promícháme, ochutíme a podle uvážení přidáme sůl či citronovou šťávu nebo další koření - černý pepř apod.
Mísu s polévkou vložíme do lednice, minimum je 1 hodina, ale delší chlazení je lepší. Polévka musí být před podáváním skutečně hodně studená.
Rajčata oloupeme, vydlabeme semínka a zbavíme je veškeré šťávy. Nakrájíme na menší kostičky. Jemně nasekáme koriandr, použijeme pouze lístečky, stonky odstraníme. Pouze třetinu této směsi vmícháme do ledové polévky, zbytek použijeme na ozdobu.
Jestliže se nám bude zdát polévka příliš hustá, mužeme ji rozředit vývarem.
Servírujeme ve vychlazených miskách.
Příloha:
kukuřičné chipsy se sýrem.