Použité suroviny receptu Studená jahodová polévka s piškoty:
500 g jahod
| 100 g cukru
| 20 g škrobové moučky
| 4 dl bílého vína
| 4 dl vody
| 1 špetka soli
| dle potřeby: piškoty
Postup přípravy receptu Studená jahodová polévka s piškoty:
Očištěné jahody rozkrojíme na půlky, posypeme polovinou dávky cukru a vychladíme. Vodu smícháme se škrobovou moučkou, špetkou soli a zbývajícím cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Krém odstavíme z plotýnky, do trochu vychladlého nalijeme víno, vychladíme a nalijeme na jahody. Podáváme s piškoty.
Fotky receptu Studená jahodová polévka s piškoty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!