Použité suroviny receptu Studená karotková polévka:
0,5 kg bio karotka
| 1 větší pomeranč
| 1 větvička koriandr
| olio extra vergine Toscano IGP
| 2 lžíce olivový olej
| zeleninový vývar
| sůl
| 1/2 ks cibule
Postup přípravy receptu Studená karotková polévka:
Na olivovém oleji opečeme do sklovata (nesmí ztmavnout) nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky (1 x 1 cm) nakrájenou bio-karotku a pomalu opékáme, aby se karotka leskla, ale netmavla. Osolíme (špetka) a zalijeme vývarem, tak aby mrkev byla ze 2/3 potopená, přidáme lístky čerstvého koriandru a pomalu přivedeme k varu. Vaříme asi 15-20 minut, dokud bio-karotka nezměkne. Nakonec přidáme čerstvou pomerančovou šťávu z 1 většího pomeranče a prudce zavaříme. Rozmixujeme do hladka bez hrudek a procedíme skrz jemný cedník. Postavíme do misky s ledem, kde polévku mícháme, dokud není ledově studená. Polévku servírujeme studenou s lístkem koriandru a lžičkou olio extra vergine Toscano IGP.
Fotky receptu Studená karotková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!