Použité suroviny receptu Studená ředkvičková polévka:
nať ze dvou svazků ředkviček
| 2 brambory
| 2 žloutky
| 1/2 fenyklové hlízy
| 1 l kuřecího vývaru nebo bujon z kostky
| svazeček máty
| 150 g šlehačky
| 30 g másla
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Studená ředkvičková polévka:
Opláchneme ředkvičkovou nať, oloupeme a nakrájíme brambory, omyjeme a na plátky pokrájíme fenykl. Na másle dvě minuty smažíme brambory, pak přidáme nať a fenykl. Ochutíme a dobře zamícháme. Přidáme bujon a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 30 minut. Potom odstavíme z ohně, přidáme lístky máty, šlehačku a zamícháme. Podáváme vychlazené.
Fotky receptu Studená ředkvičková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!