Postup přípravy receptu Studený nákyp s uzeným lososem:
Dvě malé zapékací formičky vyložte potravinovou fólií a rozmístěte do nich plátky lososa tak, aby přečnívaly přes okraj. Zbývající rybu jemně pokrájejte. Creme fraiche důkladně vyšlehejte, až zhoustne, a pak přimíchejte nakrájeného lososa, kaviár a kayenský pepř nebo tabasco. Touto směsí naplňte formy, přeložte dovnitř přečnívající plátky lososa, celé zakryjte a dejte přes noc do chladničky. Rajčata spařte, oloupejte, rozkrojte a zbavte semínek. Protlačte je jemným sítem, ochuťte solí a pepřem a protlak dejte vychladit. Vychlazený nákyp vyklopte z formiček na talíř a podávejte s rajčatovým protlakem. Ozdobte čerstvou pažitkou, koprem nebo jinou bylinkou a přidejte měsíček limetky.