Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Šumavská pečínka:
80 dkg zadního hovězího masa
| 1 cibule
| 3 lžíce sádla
| 3 dkg slaniny
| 3 lžíce hladké mouky
| 15 dkg kořenové zeleniny
| 1 talířek hříbků nebo jiných hub
| 0,7 l mléka
| 0,1 l smetany
| 1 lžička hořčice
| dle chuti: divoké koření, ocet a sůl
Postup přípravy receptu Šumavská pečínka:
Připravené hovězí maso prošpikujeme, osolíme a opečeme společně s nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu. Omáčku procedíme přes síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou zeleninu a očištěné nakrájené houby. Omáčku ještě povaříme.
Fotky receptu Šumavská pečínka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!