1,5 kg králíka /vykostěného/
| 1 kg bůčku
| 2 dl převařeného, vychlazeného mléka
| 2 dl studené vody
| 70 g rychlosoli
| 1 lžička sanytru
Postup přípravy receptu Šunka z králíka:
Králičí maso a 1/2 kg bůčku pokrájíme na nudličky, zbytek bůčku umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, vodu a rychlosůl a směs mísíme 30 min. Pak ji necháme v chladničce odležet 2 dny. Třetí den přidáme sanytru, znovu směs promícháme a znovu uložíme do chladu ještě na jeden den. Pak znovu promícháme a dobře vtlačíme do tlačenkového sáčku. Dobře jej převážeme. Vložíme jej do vody. Když začne voda vřít, zmírníme plamen a vaříme pomalu 2 hod. Pak nádobu odstavíme z plamene a necháme šunku ve vodě až do vychladnutí.
Fotky receptu Šunka z králíka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!