Použité suroviny receptu Šunkové závitky po americku:
asi 3 kg vepřová kýta
| 5 hřebíčků
| 5 lžic pikantní hořčice
| 100 g přírodního (nerafinovaného) cukru
| 3 lžíce ananasové nebo jablečné šťávy
| 250 g sušených meruněk nebo švestek
| 250 ml madeiry
Postup přípravy receptu Šunkové závitky po americku:
Kýtu zbavíme kůže, sádlo nařízneme špičatým nožem a prošpikujeme hřebíčky. Celou kýtu namažeme 4 lžícemi hořčice, posypeme cukrem a necháme odpočinout. Troubu zahřejeme na 200°C. Do zapékací mísy vlijeme ananasovou nebo jablečnou šťávu a položíme do ní kýtu. Pečeme hodinu a často zaléváme šťávou z pečení. Mezitím vložíme do hrnce sušené meruňky, zalijeme madeirou a vaříme, dokud nenabydou. Oheň vypneme, hrnec přikryjeme pokličkou a meruňky necháme macerovat. Když se kýta upeče, meruňky okapeme a šťávou z nich polijeme maso. Pečeme dále aspoň 30 minut a pravidelně poléváme. Upečenou kýtu vytáhneme z trouby a elektrickou pilkou nakrájíme na tenké plátky. Ty pak srolujeme a sepneme párátky s napíchnutými meruňkami. Do šťávy z pečení přidáme zbytek hořčice a touto omáčkou závitky polijeme.
Fotky receptu Šunkové závitky po americku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!