Postup přípravy receptu Surimi rizoto se zelím:
Jako první si uvaříme rýži a necháme vychladnout. Dál si nakrájíme pórek, kedlubnu, zelí a papriku na proužky, cibuli zvlášť také na proužky a anglickou slaninu na kostičky. Na pánev dáme trošku oleje, na kterém orestujeme slaninu, k ní přidáme po vypuštění šťávy cibulku a necháme zesklovatět, pak nasypeme ostatní nakrájenou zeleninu, osolíme. Zeleninou jen tak natřásáme, nebo zlehka mícháme a to jen do doby, než je křupavá, pak odstavíme.
Na druhé pánvi s trochou oleje orestujeme krátce surimi, které pokrájíme na plátky (tyčinky na kousky), osolíme, opepříme a zakapeme sojovou omáčkou, kdo má rád, může jí dát víc, pak méně solit!
Surimi, zeleninu a rýži promícháme ve větší míse, dochutíme vegetou a zasypeme nasekanou petrželkou. Na každou porci pak dáme nastrouhaný tvrdý sýr.