Použité suroviny receptu Sušenkové věžičky s jablky:
300 ml smetany
| 40 ml calvadosu
| 1 lžíce cukru
| 40 tenkých kulatých francouzských sušenek s čokoládou o průměru cca 6 cm
| 8 lžiček jablečného želé
| 2 jablka
| 2 lžíce citronové šťávy
| dle potřeby: čerstvá máta na ozdobu
Postup přípravy receptu Sušenkové věžičky s jablky:
1. Smetanu s cukrem a calvadosem ušleháme dopevna. Odebereme 3 lžíce a dáme stranou. Potřeme 8 sušenek vždy 1 lžičkou jablečného želé. Na potřené sušenky a 16 dalších rozdělíme šlehačku a střídavě na sebe skládáme sušenky se šlehačkou, s želé a šlehačkou a se šlehačkou. Věž ukončíme sušenkou.
2. Jablka omyjeme a osušíme. Na struhadle je nakrouháme na tenké plátky a okamžitě pokapeme citronovou šťávou. Narovnáme na talíř k věžičkám.
3. Zbylé sušenky rozdělíme na menší kousky. Věžičky po stranách potřeme odloženou šlehačkou a obložíme kousky sušenek. Mátu omyjeme a osušíme, lístky otrháme od stonku a ozdobně položíme na sušenkové věžičky.
Fotky receptu Sušenkové věžičky s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!