2 a půl hrnku neuvařené rýže
| 10 g ochuceného kampjó nakrájené na kousky
| 4-5 ochucených hub shitake nakrájených na kostičky
| 1 ochucené tofu nakrájené na kostičky
| 2 ochucené filety z mořského úhoře nakrájeného na velikost sousta
| 4 krevety - očištěné, uvařené ve vroucí slané vodě a zbavené krunýřků
| tenké omelety ze dvou vajec nakrájené na proužky
| 50 g zelených fazolek uvařených ve slané vodě a nakrájených podélně na kousky velikosti jednoho sousta
| 1 plátek nori rozříznutý napůl a potom na úzké proužky
Postup přípravy receptu Sushi vařené v páře:
Smíchejte rýži, kampjó, shitake a tofu a dejte vše do zapékací mísy, nebo kastrolu. Položte kousky úhoře a krevet na povrch rýžové směsi. Vařte v páře po dobu 13-15 minut. Odstavte z plotýnky. Povrch ozdobte omeletovými proužky a zelenými fazolkami a podávejte. Proužky nori dejte do oddělené misky a podávejte současně, aby si přítomní mohli posypat svoje sushi až těsně před jídlem.
Fotky receptu Sushi vařené v páře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!