Postup přípravy receptu Sváteční aspik:
Kuře uvaříme doměkka s kořenovou zeleninou (kousek mrkve, petrželky a celeru) a s kostkami MAGGI Zlatého Slepičího bujónu.
Kuře vkládáme do horké vody, aby maso zůstalo chutné a nevyvařilo se nám do vody!
Necháme vychladnout a maso obereme, nakrájíme na kostky, přidáme sklenici nakládané zeleniny bez nálevu.
Kůži z kuřete a 2/3 konzervy žampiónů pomeleme najemno, přidáme k masu a zelenině, uvaříme aspik podle návodu (vývar + nálev ze zeleniny + aspik ze sáčku).
Vše promícháme, dle chuti přisolíme, připepříme a nalejeme do formy na srnčí hřbet a necháme ztuhnout v lednici.
Krájíme na porce, které ozdobíme čerstvou zeleninou a nakládanými hříbky.