Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Sváteční hostina :
1/2 kg mletého hovězího masa
| 2 velké pórky
| 4 mrkve
| 50 g pokrmového tuku
| 1/2 l vody nebo vývaru
| 1 lžička soli
| 1/2 lžičky pepře
| 300 g zelených fazolek (z konzervy)
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 svazek nadrobno nakrájené petržele
Postup přípravy receptu Sváteční hostina :
Pórek a mrkev omyjeme a nakrájíme je na drobné kousky. V kastrolu necháme rozpustit tuk. Maso osmahneme za stálého míchání na silném plameni. Nyní přisypeme nakrájený pórek a mrkev a smažíme ještě několik minut. Osolíme a opepříme a zalijeme vodou nebo vývarem. Potom necháme jídlo 30-40 minut mírně dusit. Během posledních 10 minut přidáme fazolky.
Mezitím oloupeme brambory a rozkrájíme je na čtvrtky. Pak je dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Přidáme trochu soli a vaříme na mírném plameni asi 20 minut.
Vedle v hrnku si rozmícháme trichu hladké mouky s vodou a za stálého míchání ji přilijeme do kastrolu. Vše ještě několik minut necháme vařit. Brambory slijeme a na talíři je posypeme petželkou.
Fotky receptu Sváteční hostina :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!