Použité suroviny receptu Sváteční krémová polévka z kapra :
80 g kořenové zeleniny
| sůl
| máslo
| 50 g mouky
| jikry
| mlíčí
| 2 hlavy z kapra
| špetka tlučeného muškátového květu
| 150 g růžičkové kapustičky
| houska nebo rohlík
Postup přípravy receptu Sváteční krémová polévka z kapra :
Na másle osmahneme dožluta na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a kapustičky. Hlavy povaříme zvlášť asi 10 minut, obereme z nich maso a přidáme k zelenině i se scezenou polévkou z rybích hlav. Zahustíme jíškou, povaříme, přidáme vnitřnosti a ještě jednou 20 minut povaříme. Vše rozmixujeme na hladký krém. Před podáváním nasypeme do polévky housku osmahnutou na másle, ochutíme tlučeným muškátovým květem, případně dosolíme.
Fotky receptu Sváteční krémová polévka z kapra :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!