Postup přípravy receptu Sváteční kuřecí polévka s červenou čočkou:
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Z papriky odstraníme jadérka, opláchneme ji a nakrájíme na proužky. Očistíme si i cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravíme si kuřecí vývar (z kostky či z kuřecího skeletu). Na pánvi si rozpálíme olivový olej a kuřecí maso na něm po všech stranách rychle opečeme. Do masa přimícháme česnek, cibuli, červenou papriku a nakrájenou chilli papričku a vše společně restujeme dalších 5 minut. Poté přidáme opláchnutou a okapanou červenou čočku a vše zalijeme kuřecím vývarem. Přidáme tymián a bobkový list a polévku uvedeme do varu. Postupně přidáme citronovou šťávu z celého citrónu, mletou papriku, sůl a pepř. Polévku přikryjeme a vaříme, dokud suroviny nezměknou. Pozor, červená čočka se vaří mnohem kratší dobu (asi 10 – 15 minut)! Zatím si na másle opečeme na kostičky nakrájené housky a nastrouháme sýr na hrubém struhadle. Hotovou polévku podle potřeby dochutíme, vyjmeme bobkový list. Na talíři ji posypeme sýrem a přidáme smaženou housku. Dále už si vychutnáváme pouze tu nevšední kořeněně nakyslou chuť.