Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Svatomartinský řez

fotka Svatomartinský řez
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Svatomartinský řez:

200 g bílého jogurtu  | 250 g másla  | 1 lžíce citr. kůry  | 450 g hl. mouky  | 1 prdop  | 1 žloutek  | na ozdobu  | 50 g ořechů  | 1 sklenice marmelády  | na potření  | 1 lžička citr. kůry  | 50 g rozinek  | 100 g cukru moučka  | 3 bílky  | 50 g kandovaných třešní  | 2 kostky tvarohu  | 2 žloutky  | 1 lžíce citr. šťávy  | 50 g ořechů  | 1 lžíce pudinkového prášku

Postup přípravy receptu Svatomartinský řez:

Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme nakrájené máslo, citronovou kůru, žloutek, jogurt a čistýma rukama zpracujeme na vláčné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu asi hodinku odpočinout.

Tvaroh utřeme se 2 žloutky a cukrem, vmícháme pudink (prášek), citronovou kůru i šťávu, pokrájené kandované višně a nasekané rozinky i ořechy. Nakonec přidáme ze 3 bílků ušlehaný tuhý sníh.

Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl vyválíme, položíme na plech vyložený papírem a potřeme tvarohovou náplní. Vyválíme i druhý díl těsta na plát a tvaroh zakryjeme. Okraje těsta zařízneme a mírně přimáčkneme.

Povrch potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme nasekanými ořechy a ve středně vyhřáté troubě zvolna upečeme.

Odřezky těsta vyválíme a formičkami vykrájíme různé drobné tvary (kytičky, motýlky, lístečky), které zvolna upečeme.

Vychladlý svatomartinský řez nakrájíme na kostky, každou na talířku ozdobíme lžičkou marmelády a upečenou sušenkou.


Fotky receptu Svatomartinský řez:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Svatomartinský řez
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !