Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Švédská chuťovka z filé:
500 g filet ze sleďů
| 3 cibule
| marináda:
| 2 lžíce skunečnicového oleje
| 3 lžíce sherry
| 1 lžíce soli
| 1 lžička bílého pepře
| 1 lžička cukru
| nálev:
| 4 lžíce šťávy z červené řepy
| 1 mrkev
| 40 ml bylinkového octu
| 1 lžíce bobulí jalovce
| 3 bobkové listy
| 0,75 l vody
| 3 lžíce cukru krupice
| 20 ml octové esence
| 7 lžic sherry
Postup přípravy receptu Švédská chuťovka z filé:
Filety nenamáčíme, odstraníme kosti a kůži. Nakrájíme na větší kousky. Dáme do mísy s bylinkovou marinádou. Je dobré marinovat ryby ve skleněné nebo keramické míse.
Do kastrůlku dáme vodu s octem, octovou esencí, mletým černým pepřem, cukrem, očištěnou a nakrájenou mrkví, přidáme i šťávu z červené řepy. Uvedeme k varu a necháme zhruba 5 minut lehce vařit.
Mezitím si očistíme cibuli, kterou nakrájíme na tenká kolečka. K filetům s marinádou přidáme kroužky cibule a vše přelijeme sherry. Poté maso s cibulí zalijeme octovou marinádou tak, aby bylo uplně zakryté.
Nádobu s naloženým masem vložíme do ledničky a necháme přibližně dva dny uležet.
Pak můžeme švédskou chuťovku s radostí grilovat.
Fotky receptu Švédská chuťovka z filé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!