Vložil: | Lenkajan |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Švédské masové knedlíčky:
400 g mletého masa
| 30 g másla
| 2 lžíce oleje
| 1 ks cibule
| 1 ks housky
| 1,5 dl vývaru
| 1,5 dl kysané smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| petrželka
| sůl
| muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Švédské masové knedlíčky:
Na 15 g másla a na lžíci oleje usmažíme nakrájenou cibuli. Housku nakrájíme na plátky a navlhčíme vodou. Přidáme maso, cibuli, nasekanou petrželku, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a zamícháme. Uděláme malé kuličky, které opečeme na oleji s máslem do zlatova. Do zbylého tuku vlijeme vývar a smetanu s rozkvedlanou moukou. Vše promícháme. Přidáme knedlíčky a podáváme s bramborama.
Fotky receptu Švédské masové knedlíčky:
Fotky vložil: MichelePrg