Použité suroviny receptu Švédské vykrajované pečivo:
Na těsto:
| 500 g polohrubé mouky
| 75 g cukru
| 1 balíček sušeného droždí
| 1 lžička skořice
| 125 ml mléka
| 100 g másla
| 2 vejce
| Na zdobení:
| 1 vejce
| 50 g semen dýně
| 40 g loupaných mandlí
| 8 kandovaných višní
Postup přípravy receptu Švédské vykrajované pečivo:
Musíme smícháme mouku s droždím a zpracujeme s ostatními přísadami na těsto. Necháme kynout asi 30 minut. Pak vyválíme plát asi 1,5 cm. Vykrajujeme panáčky a kohoutky - asi 12 cm vysoké. Potřeme je rozšlehaným vejcem, zdobíme semeny dýně, mandlemi a nakrájenými kandovanými višněmi. Pečeme asi 15 až 20 minut při 175°C.
Fotky receptu Švédské vykrajované pečivo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!