Vložil: | Katyakaty |
Porcí: | 9 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Švédský tvarohový koláč:
Sypká směs:
| 3 hrnky polohrubé mouky
| 1 hrnek cukru
| 1 prdopeč
| vanilkový cukr
| sůl
| Tvarohová náplň:
| 3 tvarohy
| 1 hrnek cukru
| 3 vejce
| 1/2 l mléka
| 1 vanilkový pudink
| citronová kůra
| trochu rumu
| ždibec muškátového oříšku
| rozinky
Postup přípravy receptu Švédský tvarohový koláč:
Všechny suroviny na sypkou směs smícháme. Do misky si dáme všechny suroviny na tvarohovou náplň a ponorným mixérem spojíme. Nelekejte se, je to docela řídké.
Na vymazaný plech nasypeme 2 hrnky sypké směsi, na to nalijeme všechnu tvarohovou náplň, posypeme rozinkami a nasypeme zbytek sypké směsi. Vrch koláče pocákáme rozehřátým tukem, nebo postrouháme ztuhlým tukem. Upečeme dorůžova. Před podáváním necháme minimálně 3 hodinky, aby tvaroh vychladl a ztuhl - jinak bude řídký a vyteče. Já to dělám večer a ke snídani je mňam mňam.......
Fotky receptu Švédský tvarohový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!