200 g širokých nudlí - nejlépe domácích
| 250 g švestek
| 4 lžíce tučného bílého jogurtu
| 1 hřebíček
| 1 špalíček skořice
| 40 g cukru krystal, nebo lépe třtinového cukru
| 2 lžíce vody
| 1/4 kůra z chemicky neošetřeného citronu
| 2 lžičky mletého máku
| na ozdobu případně koktejlové třešně
Postup přípravy receptu Švestková 15 minutovka :
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Cukr svaříme s vodou, hřebíčkem a skořicí. Až začne probublávat přidáme omyté a vypeckované švestky, zamícháme a necháme na mírném plameni 5 minut pod poklicí vařit. Potom poklici sejmeme a vaříme ještě 2-3 minuty.
Vypneme plamen, vyjmeme skořici a hřebíček a přimícháme bílý jogurt.
Uvařené těstoviny můžeme jako bonus omastit kouskem másla (není nutné) a podáváme přelité připravenou omáčkou a případně ozdobené kopečkem jogurtu s koktejlovou třešní.
Fotky receptu Švestková 15 minutovka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!