Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Švestkové clafouty

fotka Švestkové clafouty
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Švestkové clafouty:

4 vejce  | 230 g mouky  | 170 g cukru  | 1 šálek mléka  | 500 g čerstvých švestek (vypeckovaných)  | 4 velké lžíce koňaku

Postup přípravy receptu Švestkové clafouty:

Každou švestku rozřízneme na 4 díly a vložíme je do misky. Pokud chceme, přidáme 3-4 velké lžíce koňaku. Troubu nastavíme na 180 °C předehřejeme. Ve velké misce smícháme mouku, cukr, vajíčka a současně pomalu přidáváme mléko. Vše rozšleháme elektrickým mixérem, až získáme hladkou směs zcela bez kousků. Švestky rozložíme na namazaný kulatý koláčový plech o průměru cca 24 cm, posypeme dalším cukrem, pokud se nám zdá ovoce příliš kyselé. Do těsta nalijeme šťávu (s koňakem) po švestkách, zamícháme a tímto těstem zalijeme švestky již rozložené na plechu. Pečeme 50 minut při 180°C. Pokud je to možné, clafouty podáváme ještě teplé.


Fotky receptu Švestkové clafouty:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Švestkové clafouty
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj