Postup přípravy receptu Švestkové knedlíky s mandlemi:
Do mísy dáme máslo, žloutky, špetku soli, tvaroh a mouku a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme je do fólie a dáme nejméně na 30 minut odpočinout do chladničky. Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Místo pecky vložíme do každé švestky malou kostku cukru. Na pomoučeném vále utvoříme z těsta váleček o průměru asi 5 cm a nakrájíme z něj asi 12 stejných kousků. Kousky těsta stlačíme na plocho a do každého zabalíme švestku. Uvedeme do varu velké množství osolené vody. Dáme do ní knedlíky a při nízké teplotě necháme asi 10 minut velmi zvolna vařit. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo. Osmažíme v něm nadrobno rozdrcené sušenky a mleté mandle s trochou skořice do zlatohněda a vysypeme je na plochý talíř. Knedlíky vyjmeme z vody, necháme je důkladně okapat a vyválíme je ve směsi opražených mandlí a sušenek. Na každý talíř dáme 3 knedlíky a pocukrujeme je moučkovým cukrem.