Postup přípravy receptu Švestkové koláče z litého těsta:
Do mísy nadrobíme kvasnice, přidáme 1 lžíci cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Z uvedeného množství odebereme 3 lžíce mouky, vše zamícháme a necháme vykynout (10-15 minut). Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, olej, zbytek cukru, citrónovou kůru, zbylé mléko a sůl, promícháme. Postupně přisypáváme mouku a vařečkou nebo elektrickým robotem hněteme, až nám vznikne hladké těsto. Těsto necháme vykynout v teplé místnosti, až zdvojnásobí svůj objem. Plechy vymažeme tukem a těsto na ně rozprostřeme nejlépe pomocí vařečky (v případě, že použijeme pouze ruce, musíme je navlhčit, aby se nám těsto na ruce nelepilo). Rovnoměrně rozmístíme umyté a vypeckované švestky, posypeme drobenkou a necháme 15 minut v klidu kynout. Upečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C, 30-40 minut.
Příprava drobenky:
Všechny ingredience v misce ručně prohněteme.